Skip to content

Proiect – Gustă cu atenție. Bucură-te de moment

SĂ GUȘTI CU ATENȚIE ÎNSEAMNĂ…

Să mănânci cu atenție și intenție, concentrându-te asupra prezentului, simțind cu adevărat gustul mâncării și bucurându-te de moment.

Gustările fac parte din viața de zi cu zi. Îți pot oferi acea sursă de energie care să te ajute să faci tot ce ți-ai propus sau pot fi pur și simplu asociate unui moment de răsfăț. În prezent, însă, atenția cade asupra a ceea CE mânânci mai degrabă decât asupra întrebărilor DE CE sau CUM să te bucuri cu adevărat de mâncare.

Gustarea cu atenție încurajează o relație pozitivă cu mâncarea, transformând fiecare moment într-unul special și satisfăcător.

Asociația “Sută la Sută românesc, reprezentată de domnul Rusu Vadim, alături de Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor și Liceul de Artă Sibiu, reprezentat de doamna director prof. dr. Avrigean Daniela Luminița, au lansat proiectul educational “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”, susținut de compania Mondelez Internațional pentru a-i inspira pe tineri să mănânce cu intenție și cu atenție.

Aproape 5000 de adolescenți, din județele Sibiu, Alba și Brașov, s-au înscris în program, pentru a învăța să mănânce conștient, alături de Raluca Gaidarji, nutriționist implicat activ în programe educaționale pentru tineri și Mădălina Preda expert în planificarea timpului.

Mai multe informații despre proiect se găsesc pe site-ul

Lidia Bădilă                                                         Prof. Nicoleta Faghi

Coordonator regional program                              Coordonator Liceul de Artă Sibiu