Skip to content

Un număr de 27 de avocați voluntari din cadrul Baroului Sibiu se vor implica în urma încheierii unui protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu în derularea proiectului național intitulat „Fii avocat în școala ta!” Proiectul este implementat de către Uniunea Națională a Barourilor din România în colaborare cu Ministerul Educației și cu Ministerul Justiției şi are ca scop conștientizarea, în rândul elevilor a importanței cunoașterii drepturilor și obligațiilor acestora, dar și a respectării legii, precum și a consecințelor negative pe care nerespectarea legii le poate avea asupra lor.

Liceul de Artă este parte din acest proiect alături de alte 21 de școli generale și licee din județ, în care avocații vor susține în perioada martie-iunie 2022 module-pilot, în contextul creșterii alarmante a fenomenului cunoscut ca „bullying”. Proiectul urmărește să ofere sprijin și consiliere elevilor, pentru ca aceștia să poată gestiona cu maturitate și într-o modalitate adecvată și corectă problemele actuale, ale generației lor.

Cele 5 module, care vor fi prezentate în timpul orelor de dirigenție, sunt următoarele:

1. Fii avocat în școala ta! – Mic ghid de orientare profesională (Informații despre profesiile juridice, rolul fiecărui profesionist al Dreptului, organizarea judiciară etc.)

2. Ce înseamnă să fii liber? – Libertatea mea se termină unde începe libertatea ta. Despre bullying și alte agresiuni;

3. Fii COOL, fără să fii Penal– Infracțiunile de violență. Infracțiunile care vizează patrimoniul;

4. Fii COOL, fără să fii Penal– Infracțiunile privitoare la viața sexuală. Infracțiunile legate de substanțe;

5. Fii COOL, fără să fii Penal– Infracțiunile informatice.

Educația juridică în școli este domeniul predilect al campaniei de responsabilitate socială organizate de UNBR , activitățile de educație juridică urmând a continua și în anul școlar 2022-2023, scopul acesteia fiind promovarea culturii legalității și responsabilității în societate încă de pe băncile școlii.