Data eveniment: 

Sâmbătă, 1 Iunie, 2019 - 09:30 to 18:30

     Liceul de Artă Sibiu fiind singura instituție școlară de acest gen din municipiu și județ urmărește depistarea, încurajarea, stimularea și promovarea elevilor care practică un instrument.

     Prin acest proiect dorim să atragem fonduri necesare pentru achiziția de instrumente muzicale - pianine. Proiectul nostru nu are un domeniu necunoscut. Ideea propusă nu este nouă. Singurul element original și inovator este faptul că dorim să realizăm bugetul acestui proiect într-un domeniu unde suntem deficitari (educația fizică). Dorim sa ne implicăm în comunitatea sibiană și prin participarea directă la acest eveniment sportiv. După achiziționarea pianinei de către Asociația de părinți, aceasta va fi donată și intră în patrimoniul Liceului de Artă Sibiu.

     Grupul de inițiativă alcătuit din profesorii liceului, voluntari ai asociației, este format din cadre didactice de specialitate cu experiență în învățământul muzical. Ei sunt foști elevi ai Liceului de Artă Sibiu, actuali profesori în această instituție și cunosc bine problemele școlii. Toți membrii grupului de inițiativă au fost implicați direct și indirect în organizarea și implementarea de proiecte și concursuri educaționale locale, regionale și naționale, obținând rezultate foarte bune materializate prin premii și mențiuni (Pro Piano, Carl Filtsch, Olimpiade școlare, Timotei Popovici). Ei cunosc situația actuală a instrumentelor din școală și susțin că elevii trebuie să studieze folosind un instrument muzical corespunzător. Prin implementarea proiectului, sălile de clasă pentru desfășurarea orelor de instrument vor fi dotate corespunzător. Totodată prin participarea la acest maraton contribuim la promovarea imaginii școlii noastre în comunitatea sibiană.

Categorie eveniment: